Kedves vásárlóink! Garantált Húsvét előtti szállítással már nem tudunk rendelést felvenni.

Jégkrém házilag? Lehetséges!


Melegben nem lehet hideg édesség nélkül élni, de a házi jégkrémek minden fronton verik a boltiakat. Csak pár perc munka, és mindenkit boldoggá tesz! A házi jégkrém elkészítése egyszerű, szórakoztató, az eredmény egészséges és mindenek felett: hideg.



Házilag jégkrémet varázsolni ugyanannyi, de talán kevesebb energiába kerül, mint levánszorogni a sarki kisboltba, közben háromszor leizzadni, félrehúzni a hűtőláda tetejét, és kifizetni. Ráadásul sokkal többfélét készíthetünk el sokkal egészségesebben és finomabban.Az elkészítéshez szükséges eszközök bármelyik háztartásban megtalálhatóak. Szükségünk lesz valamilyen jégkrémformára, erre a célra akár kiürül (kisméretű) tejfölösdoboz is megfelel. Jégkrémpálcikát érdemes használni, de ha nincs, tölthetjük fagyasztás előtt csészébe és fagyasztás után ehetjük kiskanállal.


Vaníliás jégkrém csokoládé bevonattal




A recept banálisan egyszerű, gyakorlatilag tejszínhab és csokoládé kombinációja, de minden boltit magasan ver.

Alapanyagok 6 kis formához 

- 2,5 dl zsíros habtejszín
- 2-3 evőkanál porcukor/vaníliás cukor
- vaníliakivonat/fél rúd vanília magjai
- 3-5 dkg étcsokoládé (a bevonathoz)

A jéghidegre hűtött tejszínt egy magas falú tálban gépi habverővel elkezdjük felverni. Mikor krémessé válik, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát. Tovább verjük, míg egészen kemény habot nem kapunk. Ezután formákba töltjük. Érdemes kicsit megkopogtatni az oldalát, hogy a légbuborékok feljöjjenek. Mikor megfagyott, gőz felett csokoládét olvasztunk és belemártjuk a jégkrémeket vagy bekenjük őket egy ecsettel, utóbbi esetben kevésbé szép, de vékonyabb lesz a réteg. Azonnal fogyasztható, vagy visszatehető a mélyhűtőbe.


Epres jégnyalóka




Alapanyagok 6 kis formához

- fél kg eper
- 1 dl tejszín
- méz 

Az alapanyagokat leturmixoljuk, formába öntjük és lefagyasztjuk.


Variációk ízre és mintára




A házi jégkrémkészítésnek nincsenek szabályai, csak lehetőségei. Választunk egy alapot, például tejszínt, görög joghurtot, tejfölt, kókusztejet vagy sűrített tejet, esetleg ezek keverékét, és ízesítjük bármivel, ami a kezünk ügyébe kerül. Mindegyiknek más és más lesz az állaga, az egyik haraphatóbb, a másik keményebb jégkrémet ad. Ezeket az alapokat keverhetjük olvasztott csokoládéval, gyümölccsel, olajos magvakkal, tényleg bármivel.

A jégkrémek külsejével is sokat játszhat, akinek van kedve: csíkos fagyit készíthetünk, ha a gyümölcspürét és az alapot két-két óra kihagyással csorgatjuk egymásra a formába. Ha pedig márványos fagyit enne valaki, ne keverje őket össze, hanem csorgassa a gyümölcsöt vagy csokoládét a fehér alapra, az szépen behálózza majd a jégkrémet.

A jégkrémet megbolondíthatjuk egy kis alkohollal is. Nemcsak az ízén, az állagán is javít, enyhén fellazítja, mivel nem tud megfagyni. Leggyakrabban vodkát szokás adni a jégkrémekhez, mert az semleges ízű, de likőrrel, ciderrel, pezsgővel és borral is érdemes játszani. Ebben az esetben természetesen ne adjuk gyerekeknek.




Kapcsolódó termékek