Mascarponés meggyfagylalt
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 25 dkg mascarpone
- cukor vagy méz a gyümölcs édessége szerinti mennyiségben
A meggyet mossuk meg, magozzuk ki! Tegyük egy mély tálba, amelyben tudjuk turmixolni, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel turmixoljuk simára! Ízlés szerint édesítsük! Tegyük át egy laposabb edénybe, amely elfér a mélyhűtőnkben. Tegyük a mélyhűtőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni, botmixerrel keverjük át. Ezt ismételjük meg 30 percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú fagylaltgép nélkül is. Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten olvadni, ezután könnyen adagolható.
Fehér csokoládés-étcsokoládés parfé
Hozzávalók:
- 5 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 tojássárgája
- 3 dl tejszín
- 10 dkg fehér csokoládé
- 10 dkg sűrített tej
A tojássárgákat keverjük habosra a cukorral, öntsük fel a tejjel, majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a krémet, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon! Osszuk két részre a még forró krémet, az egyikhez keverjük hozzá a felkockázott étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét és a sűrített tejet. Keverjük addig a krémeket, míg a csokoládék felolvadnak, majd hűtsük le őket. Verjük fel a tejszínt, és óvatosan forgassuk bele a felét a fehér, a másik felét az étcsokoládés krémbe. Felváltva merjük a krémeket egy őzgerincformába, hogy szép márványos legyen. Tegyük a mélyhűtőbe dermedni, és fogyasztás előtt tartsuk 10 percig szobahőmérsékleten, hogy szeletelni tudjuk.
Fahéjas szilvafagylalt
- 50 dkg szilva kimagozva
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- cukor és őrölt fahéj ízlés szerint
A szilvát a cukorral és a fahéjjal főzzük meg, hűtsük le, és botmixerrel pürésítsük. Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt. A teljesen hideg krémet egy lapos műanyag tálban tegyük a mélyhűtőbe, és félóránként keverjük át botmixerrel 3-4 alkalommal.