Csokoládé mousse
A csokoládé mousse minden desszertek legjobbika. Ízében, illatában, látványában, puha krémességében többdimenziós élményt nyújt. Szakrális. Egyszerre táplálja a testet, a lelket és a szellemet: mindegyikbe energiát tölt.



Hozzávalók:

- 200 g étcsokoládé (minél jobb, annál jobb lesz a hab is, de kakaótartalma legyen legalább 60%-os)
- 2 tojás
- 1 evőkanál cukor
- 2-2,5 dl tejszín (elhagyható)
- csipetnyi vaníliakivonat (elhagyható)

1. Gőz fölött kevergetve olvasszuk fel az étcsokoládét. Hagyjuk egy-két percig hűlni, majd jól keverjük el benne a tojássárgákat. A csokoládé semmiképp se legyen tűzforró, egyrészt mert megég, másrészt mert rántottának fut össze benne a tojássárgája.

2. A tojásfehérjéket verjük fel lágy habbá, adjuk hozzá a cukrot, és verjük, amíg fényes és kemény lesz, a cukor pedig teljesen feloldódott. Keverjük hozzá a csokoládékrémet, és ha tejszínhabbal is akarjuk gazdagítani, 4-5 perc várakozás után keverjük bele a keményre vert, vaníliával ízesített tejszínt is. Úgy keverjük össze, hogy homogén masszát kapjunk, de a habokból a lehető legkevesebb levegő szökjön ki: ezt legkönnyebben akkor tudjuk elérni, ha egy szilikon spatulával óvatosan keverjük, egymásba forgatjuk.

3. Kanalazzuk poharakba, majd pár órára – vagy fóliával letakarva egész éjszakára – tegyük hűtőszekrénybe.

4. Tálalás előtt csokireszelékkel, kandírozott naranccsal, egyéb gyümölccsel díszíthetjük, megbolondíthatjuk egy pici chili-vel, vagy rummal. Ha különlegességet szeretnénk, készítsük el a csokoládéhabot fehércsokoládéból is külön hűtsük ki őket és tálaláskor kanalazzuk őket egymásra.



Kapcsolódó termékek